De Nieuwe Kwibuss

Als je ons volgt op Facebook of Twitter dan had je het waarschijnlijk al gemerkt: er zit een vernieuwde Kwibuss aan te komen. Na 6 jaar, een hoop ervaringen van jullie (onze gebruikers) rijker en een voortschrijdend internet jeukten onze handen om al die ideeën te verwerken in een grondige opfrisser van Kwibuss.

image


Herontwerpen aan de nieuwe Kwibuss

Vrees niet! Kwibuss blijft Kwibuss: Bieb, Meldpunt en Berichten kun je blijven gebruiken zoals je dat gewend bent.

Nu hoor ik je denken: “Maar als alles hetzelfde blijft, waarom dan toch alles nieuw?”. Dat licht ik graag toe aan de hand van de volgende drie onderwerpen:

  1. Kwibuss krijgt een facelift
  2. Kwibuss krijgt een nieuwe motor
  3. Kwibuss wordt socialer

1. Kwibuss krijgt een facelift

Een frisse en duidelijke layout

Het doet ons altijd goed om van gebruikers te horen dat Kwibuss “er mooi uitziet” en “gebruiksvriendelijk is”. Toch vroegen wij ons begin dit jaar af hoe we het nog beter konden maken: hoe kunnen we bepaalde zaken in Kwibuss verder vereenvoudigen? Duidelijker vindbaar maken? Documenten prettiger leesbaar maken? Deze vragen hebben geleid tot een Kwibuss die helderder, frisser, gebruiksvriendelijker en bovendien weer helemaal van deze tijd is.

image

Het hoofdmenu van de Nieuwe Kwibuss

Klaar voor mobiele apparaten

Ook hebben we het herontwerp aangegrepen om Kwibuss geschikt te maken voor steeds populairder wordende mobiele apparaten als de iPad (en andere tablets) en de smartphone (zoals de iPhone en Android telefoons). We wilden ervoor zorgen dat bijvoorbeeld documenten ook op dit soort apparaten prettig te lezen zijn, zodat je niet afhankelijk bent van de PC in het kantoor.

image

Een pagina op de iPad

2. Kwibuss krijgt een nieuwe motor

Snel en betrouwbaar

Kwibuss heeft jullie en ons de afgelopen jaren zelden in de steek gelaten. Toch vonden we het nodig om eens goed naar de motor te kijken zodat Kwibuss in de toekomst nog sneller en betrouwbaarder wordt. In het dagelijks gebruik worden organisaties steeds afhankelijker van digitale middelen zoals Kwibuss, dan zien wij het als onze taak om jullie van een Kwibuss te voorzien waar je van op aan kunt.

  • Snel: want elke minuut is kostbaar, zeker in deze tijd in de kinderopvang.
  • Betrouwbaar: altijd bereikbaar op het moment dat je Kwibuss hard nodig hebt

Uitwisseling met andere software

Naast Kwibuss gebruikt een organisatie vaak ook nog andere pakketten, zoals planningssoftware. De nieuwe motor maakt het straks mogelijk om informatie met die pakketten uit te wisselen.

image

Voorbeeld: de juiste namen bij het melden van een ongeval

Bovendien geeft de nieuwe techniek ons de mogelijkheid om een aantal nieuwe inzichten uit te werken, wat ik verder toelicht in het laatste punt.

3. Kwibuss wordt socialer

Misschien wel de meest fundamentele vernieuwing. Al vanaf de eerste dag dat Kwibuss het levenslicht zag, waren wij ervan overtuigd dat het geheim van goede kwaliteitszorg niet ligt in het borgen van documenten door het selecteren van vinkjes: “dit document is goedgekeurd”.

Continu leren

Volgens ons is kwaliteitszorg in essentie juist een continu leerproces dat je met elkaar ondergaat: ervaringen uitwisselen en elkaar feedback geven. Met de Nieuwe Kwibuss willen we dat continue leerproces nog beter ondersteunen door gebruikers de mogelijkheid te geven om elkaar feedback te geven, complimenten uit te delen, ervaringen uit te wisselen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe BSO activiteit die je onlangs organiseerde. Jouw ervaringen hiermee zijn waardevol voor jouw collega’s en andersom, hun reactie is leerzaam voor de volgende keer dat je de workshop organiseert. Via Kwibuss wordt het straks leuk en gemakkelijk om kennis uit te wisselen en continu van elkaar te leren.

Mensen & Kringen

image

De Nieuwe Kwibuss kent al je collega’s en toont ze (alleen binnen jouw organisatie) met hun eigen profiel en pasfoto. Op het profiel van een collega zie je bovendien wat hem of haar bezighoudt. Samen met de mogelijkheid om gebruikers te verzamelen in zogenaamde Kringen, zodat informatie op een gerichte manier onder collega’s te verspreiden is, leggen we hiermee de basis voor een socialer en collegialer Kwibuss. In een volgend artikel lees je meer over de mogelijkheden van Mensen & Kringen.

image

Blijf op de hoogte van het laatste Kwibuss nieuws

We beloven niet te spammen en sturen zo af en toe een nieuwsbrief