Kwibuss updates: Bieb-backup, Meldpunt-export en meer

Bieb-backup

Herrezen uit de oude Kwibuss: de back-up voor Kwibuss Bieb. Het werkt zoals je gewend was. Klik rechtsboven op het backup-pictogram…

image

… en na enkele minuten ontvang je een e-mail met instructies voor het downloaden van de back-up.

image

Open de zip en je vindt een mini-kwibuss op jouw computer:

image

Kwibuss Backup is beschikbaar voor alle Biebbeheerders.

Meldpunt-export

Wat Bieb kan, kan Meldpunt ook: het exporteren van alle informatie die ooit is ingevoerd in jouw Meldpunt. Alle meldingen, notities, het team waarmee je hebt samengewerkt en de reacties en tevredenheid van betrokkenen worden gebundeld in een CSV-bestand. Deze CSV kun je kun je openen in Microsoft Excel om er grafieken en samenvattingen mee te maken; en bijvoorbeeld te tellen hoeveel meldingen van bepaalde soort dit jaar zijn gemaakt. Kortom, ideaal voor de jaarrapportage!

Beschikbaar voor alle Meldpuntbeheerders.

Filters in het Boek

Maak je gebruik van veel documenttypen en schoten die filters tot voor kort dwars door het zoekveld? Dat is verleden tijd met de nieuwe filters in Kwibuss. Het is een stuk duidelijker dat je in het boek kunt zoeken met de zoekfunctie en de bijbehorende filters. Probeer het eens, vooral in boeken met veel documenten is het ideaal.

image

Is er geen enkel document te vinden met de woorden waarop je hebt gezocht? Dan wordt dat vanaf nu kraakhelder weergegeven.

image

ABC in het gebruikersoverzicht

Voor de oplettende lezer was het mensen-ABC een beetje rommelig. Voor de niet oplettende lezer ook, trouwens. Bovenaan stond namelijk een lijst met namen waarvan de eerste letter een hoofdletter was en onderaan stond nóg een keer een ABC, maar dan van gebruikers die hun voornaam begonnen met een kleine letter. Vreselijk onhandig natuurlijk. Dit is vanaf vandaag verleden tijd: iedereen staat weer gewoon gezellig bij elkaar.

image

En een aantal kleine verbeteringen

  • Op de pagina van een kring wordt nu het juiste kring-pictogram naast de titel getoond.
  • Bij moderne Office-bestanden met de naam .docX, .xlsX en .pptX wordt nu het juiste pictogram in de documentenlijst getoond.
  • Bij documenten die alleen voor Biebbeheerders zichtbaar zijn wordt dat nu expliciet vermeld.
  • Mochten verwijderde gebruikers nog ingelogd zijn, ze worden vanaf nu automatisch uitgelogd. Een stuk veiliger!
  • Direct na het uploaden van je nieuwe pasfoto wordt direct het knip-vierkantje getoond, zo kan je je foto altijd op het juiste formaat uitknippen.

Veel plezier met Kwibuss!

Blijf op de hoogte van het laatste Kwibuss nieuws

We beloven niet te spammen en sturen zo af en toe een nieuwsbrief