Nieuw in Kwibuss: Evaluatiedatum en Documentenlijst

Kwibuss heeft altijd de mogelijkheid gehad om een goedkeuringsdatum aan een document toe te voegen. Dat was lang voldoende, maar het beheren en evalueren van documenten was nog lastig. Vandaag lanceren we twee nieuwe functies die het beheer en de evaluatie van documenten eenvoudiger maakt: de Evaluatiedatum en de Documentenlijst.

Evaluatiedatum

Naast de Goedkeuringsdatum is vanaf vandaag ook de Evaluatiedatum aan een document toe te voegen, op de documentpagina te vinden in de vernieuwde zijkolom.

Bij het toevoegen van een nieuw document heeft stap 2 een minimale toevoeging gekregen, de evaluatiedatum kan worden toegevoegd op dezelfde manier als je dat doet met de goedkeuringsdatum. Aan bestaande documenten kan de evaluatiedatum worden toegevoegd via ‘Wijzig dit document’.

Documentenlijst

We hebben met de documentenlijst de mogelijkheid toegevoegd om in één oogopslag een beeld te krijgen van alle documenten in jouw Kwibuss Bieb. Het is 1 lijst met álle documenten, standaard gesorteerd op alfabetische volgorde van de titel, die je kunt bereiken via de link bovenaan het Bieb Overzicht. De documentenlijst is toegankelijk voor alle gebruikers van Kwibuss.

Door de lijst op een andere manier te sorteren is snel inzicht te krijgen in alle documenten in de Bieb. Sorteer de lijst op bijvoorbeeld op evaluatiedatum door op de kop van een kolom te klikken. Nog een keer op die kop klikken en de volgorde van de lijst draait om.

Informatiekaders

Als bonus bij de evaluatiedatum hebben we gewerkt aan een verbeterde weergave van de extra document informatie. De goedkeurder, verantwoordelijke en de relevante datums worden nu begeleid met een icoon. Van deze informatie en het categorie-vlak (met een overzicht van Bieb categorieën waar dit document nog meer te vinden is) hebben we de layout aangepakt, waardoor de leesbaarheid sterk is verbeterd.

We hopen dat deze verbeteringen je aanspreken en Kwibuss weer plezieriger maken om mee te werken. Heb je een reactie of suggesties, laat ze achter in een reactie op dit bericht.

Blijf op de hoogte van het laatste Kwibuss nieuws

We beloven niet te spammen en sturen zo af en toe een nieuwsbrief