Roadmap: de plannen voor de komende tijd

Roadmap: de plannen voor de komende tijd

De afgelopen tijd heb ik meerder, digitale koppen koffie gedronken met verschillende klanten om te leren wat er leeft en hoe we Kwibuss beter kunnen laten aansluiten bij de dagelijkse praktijk. Die gesprekken hebben mij enorm geïnspireerd en op allerlei ideeën gebracht! Ideeën die gaan leiden tot een betere Kwibuss, waarbij ik Kwibuss steeds weer beter en prettiger kan maken. In dit artikel beschrijf ik de eerste grote uitbreidingen die je de komende maanden zult zien verschijnen.

Wil je meedoen met testen voor het in Kwibuss te zien is? Dat kan! Meld je aan ik nodig je uit voor de testomgeving.

In dit artikel

  • In één keer meerdere documenten bewerken, verplaatsen en verwijderen
  • Meer mogelijkheden met Meldpunt
  • Vernieuwde editor voor documenten
  • Prikbord krijgt een flinke update

In één keer meerdere documenten bewerken, verplaatsen en verwijderen

In Bieb kun je binnenkort meerdere documenten tegelijkertijd bewerken, verplaatsen en verwijderen‍‍. Belangrijkste aanvulling in Kwibuss is dat je meerdere documenten kunt selecteren in de documentenlijst, zoals hieronder is te zien. Daarna krijg je de mogelijkheid om de geselecteerde documenten te verplaatsen naar een ander boek en hoofdstuk, te verwijderen, of de extra informatie (zoals evalutiedatum, en verantwoordelijke) te bewerken.

Meer mogelijkheden met Meldpunt: extra vraagsoorten, meer formulieren en openbare formulieren

Meldpunt biedt momenteel een formulier voor ongevallen, klachten en ideeën. Papierloos werken is steeds normaler aan het worden en dat willen we ondersteunen met een flexibeler Meldpunt.

  • We gaan meer vraagsoort toevoegen, te beginnen met open vragen met korte en lange antwoorden (en zonder de nu verplichte muliple-choice antwoorden).
  • Nieuwe formulieren, allereerst een formulier incidentmelding en het formulier medicijnverstrekking.
  • We willen het mogelijk maken dat mensen van buiten jouw Kwibuss klachten kunnen melden. Die klachten komen samen met alle andere meldingen direct in Kwibuss.

Vernieuwde editor voor documenten

De editor om documenten in te maken en wijzigen hebben we destijds ontworpen zodat hij goed past op kleinere schermen. Maar de tijd en technologie zijn voortgeschreden: schermen worden groter en we raken steeds meer gewend om tekst en beeld te creëren op internet. Met de nieuwe tekstverwerker willen we het schrijven en publiceren van documenten in Kwibuss omtoveren tot een veel prettiger ervaring.

Een opgefrist en compacter Prikbord en hoofdmenu

Het hoofdmenu bovenaan de pagina gaan we compacter maken. Daardoor is er meer ruimte voor documenten en formulieren en alle andere inhoud waar het eigenlijk om draait. Nieuwe dingen maken kun je straks direct vanuit het hoofdmenu onder het 'plusje'.

Blijf op de hoogte van het laatste Kwibuss nieuws

We beloven niet te spammen en sturen zo af en toe een nieuwsbrief