Werk aan de winkel!

Kwibuss is dol op verbeteren en leren. Daarom volgen we verschillende specialisten en onderzoeken op dit vakgebied, hier een die we graag met je delen.

Onderzoek C4LPT

Jaarlijks onderzoekt het Centre for Learning & Performance Technologies welke leer-instrumenten het meest gebruikt worden. De definitie van een zogenaamde learning tool wordt daarbij redelijk ruim gesteld:

“A learning tool is a tool for your own personal or professional learning or one you use for teaching, training or e-learning.”

image

Het onderzoek, dat dit jaar voor de 8e keer wordt uitgevoerd, laat zien dat mensen bij hun professionele ontwikkeling steeds vaker en ook steeds meer gebruik maken van sociale media en netwerken.

Op zich niet zo vreemd natuurlijk omdat je daarmee ook altijd 24/7 in contact staat met je persoonlijke leeromgeving: vrienden, collega’s en misschien wel trainers of docenten. Het maakt duidelijk dat het echte leren in de dagelijkse praktijk plaats vind en bovendien dat je ’t samen doet, met anderen.

Stemmen

Zoals gezegd loopt het onderzoek voor 2013 op dit moment, ook jij kunt meedoen. Je stem uitbrengen kan tot 27 september a.s., dus je hebt nog precies een week de tijd.

We stonden er nog niet eerder in, maar wat zou het mooi zijn om in de toekomst met Kwibuss in deze lijst te staan. Een goede ambitie om mee aan de slag te gaan!

Blijf op de hoogte van het laatste Kwibuss nieuws

We beloven niet te spammen en sturen zo af en toe een nieuwsbrief