Update: Achternaam, Nieuwe emails, Notificaties

Nu ook met achternaam

Ooit bedoeld om Kwibuss een informeel karakter te geven: het slechts vermelden van voornamen van gebruikers. Bij gelijke voornamen leidt dat echter toch te vaak tot verwarring, want met wie van de drie heb je nu te maken? Nieuw: We hebben de vermelding van de achternaam toegevoegd op alle plaatsen waar deze in Kwibuss nog ontbrak. Vanaf nu nooit meer verwarring over een collega.

Nieuwe email-templates

De mail-notificaties door Kwibuss werden tot nu toe verzonden in platte tekst. Bovendien werd de ontvanger door de opbouw van de mail-notificatie gedwongen om het hele bericht van boven naar beneden te lezen en te ontdekken wie ’m stuurde, wat het onderwerp was en wat er belangrijk was aan de mail. Nieuw: In de nieuwe mail notificaties is duidelijker onderscheid gemaakt tussen hoofd- en bijzaken en zie je direct door wie hij is gestuurd. Ook willen we de ontvanger stimuleren om naar Kwibuss te gaan als er actie wordt verlangd, bijvoorbeeld om te reageren.

Het nieuwe ontwerp is toegepast op de notificaties na een nieuw Bericht op het prikbord, en na reacties op Berichten. Ook de notificatie met te evalueren documenten is vernieuwd (zie volgende paragraaf). De komende maanden gaan we de andere notificaties bijwerken naar de nieuwe versie, dus houdt je mailbox in de gaten.

Nieuwe herinnering evaluatiedata van documenten

Een erg handig hulpmiddel voor de bewaking van de documenten, maar in de praktijk wordt een lijst met te evalueren documenten nog wel eens lang en onoverzichtelijk. Nieuw: De herinneringsmail bevat nu slechts een greep uit de totale lijst van te evalueren documenten, met onderaan een verwijzing naar de complete lijst in Kwibuss. En Kwibuss kijkt graag vooruit: een document wordt nu zowel in de mail als in Kwibuss geel gemarkeerd als het in de komende 30 dagen geëvalueerd dient te worden.

Notificatie mails

Niet voor elke gebruiker is duidelijk dat dit soort mail-notificaties automatisch zijn verstuurd met Kwibuss als afzender, in plaats van een echt persoon. Nieuw: We hebben dit verbeterd door drie kleine aanpassingen.

  1. De automatische mails worden verstuurd namens een nieuw mailadres met anoniem karakter:
  2. Onderaan elke mail staat de vermelding dat de mail automatisch door Kwibuss is verstuurd.
  3. Daar staat ook de verwijzing naar jouw email instellingen, waar je ze zelf kunt aanpassen.

Email instellingen in jouw profiel

Graag een seintje als er gereageerd wordt op jouw Bericht op het Prikbord? Of een maandelijkse herinnering voor de evaluatiedata? Stel het in op jouw profiel onder Email instellingen.

Blijf op de hoogte van het laatste Kwibuss nieuws

We beloven niet te spammen en sturen zo af en toe een nieuwsbrief